About Me

My photo
A devoted wife to a great hubby, a loving mother to adorable daughters... Love talking, chatting, cooking, shopping...

My Love...

Tuesday, June 9, 2009

Alhamdullilah....

Alhamdullilah..semlm cal spital putrajaya iman dah ok..urine dia takde kuman dah..so tak payah nak makan ubat tu lagi..sesangat la hepi bile dgr...syukur sangat..

Sekarang iman pun dah 2 bulan lebih..kakak2 dia semua sayang sangat kat iman..suke tengok dorang makin membesar..

Cume aku tak tahu apa perasan aku sekarang ni..sedih, gembira, terluka, atau ...aku sendiri tak dapat nak merasakan apa yang aku rasa sekarang nie..kecewa..memang ada sedikit kekecewaan arr..dah la sekarang ni keje di KL pepagi dah keluar..petang dalam kul 7 baru sampai rumah..sampai rumah tgk anak2..kekdg memang rasa penat sangat..tapi apa nak buat nak cari rezeki kan ..kalu tak keje takde duit..ermm tapi aku tetap bersyukur sebab masih ada keje tuk aku buat ..

Aku cume berdoa moga Allah tabahkan hati aku ni untuk menempuh segala ujian dan dugaan. Kekadang aku menangis sendiri..pada siapa aku nak mengadu..pada siapa aku nak luahkan apa yang ada dalam hati aku ini..memang kekdg ianya terpendam didalam hanya Tuhan sahaja yang tahu..

Mungkin aku tidak patut untuk merungut..aku bukan merungut cume aku inginkan sedikit kasih sayang dan belaian dari orang yang aku sayang..mungkin sekarang ini aku terlalu sensitif..sensitif pada perkara2 yang tak sepatutnya aku terlalu mengambil hati..

Ya Allah Kau tabahkan hatiku ini..Kau berikanlah aku kekuatan untuk menempuh segala ujian dan dugaan Mu ini..hanya pada Kau aku berserah..Amin

Friday, May 22, 2009

Lagi Gambar Iman Husaini


hehhe iman cam tahu je mama dia nak amik gamba..



Nie try baju mak sedara nye bagi..heheh kuning sangat la mamat nih..


Memang iman suke senyum..tapi kalu nangis perghh satu taman bule dengar suara dia..hehhe


Rasa-rasa iman tgh gelak ke nangis nie...hah kalu nak tahu dia tgh gelak..baru lepas susu gelak la dia..


Gamba atas katil bersama bunga-bunga ungu..hhhee



heheh senyuman iman ni memang kekdg buat mama geram..kekdg nak marah pun ada..sbb kalu dah nangis susah nye nak pujuk..ermm ikut peragai sape tu iman...???

Adegan mengambil gambar di atas katil..inilah keje mama dia bile takde keje..iman pun layaaannnnnnnn

Thursday, May 21, 2009

Antibiotik Untuk Iman



Inilah antibiotik yang Iman kene makan 2 kali sehari pagi ngan malam..Dr pun tak tahu kenape urine iman still tak clear..so kene repeat balik mkn ubat nie..tak pe lah..semoga iman akan cepat baik kekdg risau gak..iman still baby dah kene makan ubat..

Harap2 lepas mkn ubat ni iman akan ok..lepas makan ubat ni selama 10 hari..so lepas tu kene repeat balik ambik urine..ermm kali ni memang mencabar sket..sib baik aku cuti ..harap2 bile aku dah setat keje nanti iman akan ok dan x payah lagi nak ambik urine test..rasa nye dah dekat 5 kali iman kene ambik urine test nie..

Aku pun x tahu nak buat apa..kalu tak repeat nanti kalu jadi apa2 pada iman susah gak..ermm sabar je la ..mungkin ini ujian dari Allah..aku kene redha..cume harapan aku semoga iman akan cepat ok..tu je harapan aku sekarang nie..

Walaupun iman still baby dia tahu plak tu kene makan ubat..siap kene pegang 2-3 orang nak kasi dia makan ubat tu..kalu tak tumpah banyak dari yang masuk ke mulut dia..ermm iman iman kalu x makan ubat camner nak baik iman...

Tu lah..dia kisah iman husaini..inilah 1st time anak aku yang kuning dia berpanjangan..pastu kene makan ubat berkali..urine test lagi...ermm harap2 ok lah hendaknya selepas ini...Amin...

Friday, May 15, 2009

Lagi kisah Iman Husaini

Tadi call hospital putrajaya..nak check urine test iman husaini..still x clear lagi..dr ckp kene amik balik antibiotik sbb kencing iman still kotor lagi..hukhukhuk sabar je la..nak wat camne..

Harap2 lepas makan antibiotik ni iman akan ok...lepas 10 hari nanti kene repeat balik amik urine iman...ermmm dr pun tak tahu kenapa....aku ada gak tanye..tapi jawapan nye memang kurang memuaskan...tak dapat dipastikan kenapa...

Takpe arr aku doakan semoga iman akan ok selepas nie..so iman tak payah nak amik air kencing tu banyak2 kali kan...iman kene kuat..iman lelaki....mama selalu doakan kesejahteraan iman...iman lah satu2 nya putera hati mama...iman kene tabah hadapi segala apa yang datang mama akan sentiasa berada disisi iman...iman kene kuat tau...sayang iman!!!

Cuci Jamban

Aduss ni lah kali pertama kene tag..hehehe terharu rasanye..ada gak la orang baca blog kite walaupun tak byk sgt update dalam blog nie..so ni lah dia jawapan2 yang kene tag tu...

1. Bila Kali Terakhir Cuci Toilet???

Alamak yang ni mmg susah sket nak jwp..memula kawin dulu mmg ada perjanjian kene gilir2 cuci jamban ni..tapi kan sejak ada anak memang la takde masa nak cuci toilet mana nak tgk anak lg..heheh yang iye nye kene tanye hubby bile last dia cuci toilet tue...

2. Pencuci Apa yg Digunakan???

Hah yang ni bule le jawap..heheh selalu dia guna KIWI KLEEN tapi skg nie sejak dapat nasihat dari kawan nye dia gunakan CLOROX memang ok..putih bersih toilet tu...

3. Dalam 1 Minggu, Berapa Kali Mop Lantai???

Yang ni 2 minggu sekali kut..tak rajin sangat le nak mop rumah..

4. Apa Tugas Terakhir Anda Sebelum Menjelang Malam???

Errmm tugas terakhir dah tentu la memastikan anak2 semua dah tido..pintu2 dah dikunci..lepas tu apa lagi zzzzzzzzzzzzzz la...

5. Apa Menu Hidangan Makan Malam Paling Simple???

Makan malam paling simpl e nasi goreng le..dah malas sesangat nak masak..nasi goreng tu lah yang paling simple, sedap dan cepat...

6. Minuman Selalu dibuat Waktu Pagi???

Apa lagi nescafe le tuk aku...milo tuk anak2...

7. Sebelum tido Apa Yang Akan Dilakukan???

Bukan sama ke soklan yang no. 4 tu..ermm takpe arr...sebelum tido selalu nye kalu tak menyantuk sesangat layan tv kejap..sbb masa ni semua anak2 dah masuk tido...

8. Harus Jawab Tag

- Marsila
- Sity
- hasnahmarwan
- cs
- Mai

Tuesday, May 12, 2009

Kenangan Yang Terindah







Gambar kenangan bersama rakan-rakan di CBJ


Kenangan Yang Terindah

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan karena
Cinta yang t'lah hilang
Darimu yang mampu menyanjungku
Selama mata terbuka
Sampai jantung tak berdetak

Selama itu pun aku mampu
Untuk mengenangmu
Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Chorus :
Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu
Kan kujadikan kau
Kenangan yang terindah dalam hidupku

Namun takkan mudah bagiku
Meninggalkan jejak hidupku
Yang t'lah terukir abadiSebagai kenangan yang terindah
Darimu kutemukan hidupku
Bagiku kaulah cinta sejati

Lagi Gamba Iman Husaini

Gamba iman husaini..hehe yang 1st ni rasa dia nak ketawa tapi camera hp tahu je arr ...dah besar dah dia skg ni suke tgk dia comel sangat heheh...

Jumaat ni kene amik result air kencing iman..harap2 clear la..kesian plak asik kene amik urine je..camne tah dr tu bagi dia kuar air kencing..nak masuk tak bleh cume dr ngan nurse2 je..ermm harap2 iman takde apa2..







Ni iman ngan kakak dia syira..syira mmg sayang sangat kat iman..pegi sekolah cium..balik sekolah cium..nak tido pun dia cium..suke syira dapat baby boy..heheh